ENERGIALASKENTAA

Teemme rakennuslupaa varten tarvittavat energiaselvitykset sisältäen E-luvun määrityksen, tasauslaskelman ja energiatodistuksen. Laadimme energiatodistukset sekä uudisrakennuksille että olemassa oleville rakennuksille.

Tarjoamme myös energialaskennan palvelut, joiden avulla voit varmistaa rakennushankkeesi tavoitteiden toteutumisen käyttömukavuuden, arkkitehtuurin ja energiataloudellisuuden osalta.

Meillä on energiatodistuksen laatijan ylemmän tason pätevyys, eli voimme tehdä energiatodistukset kaikentyyppisiin rakennuksiin (myös jäähdytetyt rakennukset). Käytössämme on huipputason energialaskentaohjelmisto IDA-ICE. Ohjelmistolla voidaan suorittaa tarkat tuntitason energiasimuloinnit. Tuntitason simuloinnit vaaditaan suurille ja jäähdytetyille rakennuksille. Kaiken kokoisten passiivitalojen suunnittelussa on suositeltavaa tehdä energialaskelmat tuntitason laskennalla, joka huomioi tarkasti auringon säteilyn ja massiivisten rakenteiden lämpökapasiteetin vaikutukset. Tällaisella laskennalla voidaan todentaa rakennuksen muodon ja aurinkosuojauksen vaikutus  ja näissä pienillä muutoksilla voidaan saada isoja parannuksia lopulliseen mukavuustasoon ja energiatehokkuuteen.

ENERGIALASKENTA ARKKITEHDILLE

LK Energiratkaisut Oy:n energialaskennan palveluiden avulla voit varmistaa, että energiatehokkuusmääräykset eivät aiheuta ongelmia hankkeissasi. Palvelumme helpottavat työtäsi ja säästävät yllätyksiltä ja viivästyksiltä hankkeen luvituksessa ja toteutuksessa, jolloin myös asiakas pysyy tyytyvaisenä. L2-luonnossuunnitteluvaiheessa tehtävät energialaskelmat antavat käsityksen suunniteltavan rakennuksen energiatehokkuustasosta. Alustavan energialaskelman (tasauslaskenta ja E-luvun määritys) tulosten avulla voidaan valita hankkeen kannalta parhaat keinot energiatehokkuusmääräysten täyttämiseksi.