Villa Mikael toteutettiin mahdollisimman esteettömäksi, rakenteiltaan elinikäisesti terveeksi sekä energiatehokkaaksi. Energiajärjestelmä toteutettiin hybridijärjestelmänä, jossa lämmitys ja viilennys tuotetaan energiatehokkaasti ilma-vesi -lämpöpumpulla sekä hyödynnetään aurinkoenergiaa. Lämmönjako tapahtuu edistyksellisen ilmakiertoisen lattialämmityksen kautta, joka samalla varmistaa maanvaraisen alapohjan kuivana pysymisen. Ilmanvaihto rakennuksessa on painovoimainen hybridi-ilmanvaihto, jossa hyödynnetään hormivaikutusta, tuulta ja kesäaikaan avustetaan tarvittaessa hybridi-tuuliroottoreiden sähkömoottorilla. Tuloilman lämmitys hoidetaan erittäin energiatehokkaasti kiertoilmaa hyödyntävien ulkoilmaventtiilien avulla. Samalle tontille toteutettiin toinen pienempi villa samoja periaatteita käyttäen.

Villa Mikaelin esittely ja kuvia

Rakennustyyppi: Omakotitalo
Sijainti: Tuusula
Laajuus: 200 h-m2 yhdessä tasossa
Runkomateriaali: Puupalkkirunko
Lämmitysmuoto: Ilma-vesi -lämpöpumppu, ilmakiertoinen lattialämmitys; Jäähdytyksen jakoon puhallinkonvektorit
Ilmanvaihto: Painovoimainen hybridi-ilmanvaihto