Maalämpö ja lämpöpumput

Teemme mitoitukset, laitevalinnat ja avustamme lämpöpumppujärjestelmien hankinnassa. Teemme lämpöpumpun hankinnan helpoksi ja saat varmasti toimivan järjestelmän.

LK Energiaratkaisut Oy on käytettävissäsi, jotta voit löytää juuri tarpeisiisi sopivan lämpöpumpun mahdollisimman helposti. Voimme tehdä kaiken mitoituksesta kilpailutukseen tai esimerkiksi vain antaa asiantuntijan suositukset saamiesi tarjousten vertailuun.

Miksi lämpöpumput ovat niin suosittuja lämmönlähteenä

Lämpöpumput ovat nousseet viimeisten vuosien aikana suosituimmaksi lämmöntuottotavaksi uusissa pientaloissa. Lämmitysjärjestelmiä uusittaessa valitaan myös yhä useammin lämpöpumppu lämmönlähteeksi. Suuremmissakin kiinteistöissä lämpöpumput ovat varteenotettava vaihtoehto jopa kaukolämmön korvaajaksi.

Lämpöpumppulaitteita on monenlaisia, mutta perusperiaate niissä on sama. Lämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa lämmönlähteestä (maasta, ilmasta tai vedestä) hyödynnettäväksi rakennusten lämmitykseen. Tässä on lämpöpumpun suurin etu: lämpöpumppu tuottaa lämpöä reilusti enemmän kuin se kuluttaa sähköä. Yleensä sähkönkulutus on alle 1/3 tuotettuun lämpöenergiaan verrattuna. Siis, jos lämpöpumppu kuluttaa 1 kW sähköä (josta maksat), niin se tuottaa ainakin 3 kW lämmitysenergiaa.

Mitä hyötyä on  suunnittelupalvelustamme rakentajalle/remontoijalle?

Lämpöpumppujärjestelmät ovat monimutkaisia suunnitella ja mitoittaa oikein. Väärin suunnitellun tai mitoitetun järjestelmän ongelmat eivät välttämättä tule esiin takuuajan aikana.

LK Energiaratkaisut Oy voi varmistaa, että saat toimivan lämpöpumppulämmityksen taloosi. Kun käytät palveluamme, me selvitämme tekniset yksityiskohdat puolestasi.

Palvelumme avulla varmistut myös siitä, että saamasi tarjoukset ja lopulta järjestelmä, jonka tilaat on juuri sinun taloosi ja tarpeisiisi sopiva. Lämpöpumppulämmityksessä iso osuus hinnasta muodostuu laitteistosta ja asennuksesta. Järjestelmästä ei missään tapauksessa kannata maksaa liikaa, mutta väärässä kohdassa säästäminen kostautuu ongelmina käytössä.

Tunnemme alan toimijat ja kauttamme löydät luotettavat tekijät lämpöpumppujen asennukseen.

Mitä hyötyä on hyvästä suunnittelusta lämpöpumppumyyjälle /urakoitsijalle?

Lämpöpumpun ostajan lisäksi myös laadukkaita lämpöpumppujärjestelmiä toimittavat lämpöpumppumyyjät hyötyvät riippumattomasta suunnittelusta. Me määritämme laitteen minimivaatimukset ja mitoituksen, jotka tarjousten on täytettävä. Tarjouksia on helppo vertailla ja voimme karsia tarjouksista ne, joissa hilataan hintaa alas esimerkiksi alimitoitettua järjestelmää tarjoamalla.

Lämpöpumppualalla on paljon kilpailua, ja lämpöpumpputoimittajilla on paljon paineita tarjota madollisimman halpa järjestelmä. Koska asiakkaan on vaikea tietää, mitkä asiat järjestelmässä ovat todella tärkeitä, voi tarjouskilvassa helposti voittaa toimija, joka asettaa riman liian alas mitoituksen/laadun suhteen ja näin tarjoaa halvinta hintaa. Riippumattoman suunnittelijan tekemä mitoitus ja laitteiston määritys asettaa minimitason tarjoajille, ja mahdollistaa reilun kilpailun hinnasta, jossa laadusta pidetään kiinni.