Energiaselvitykset ja -todistukset

Teemme rakennuslupaa varten tarvittavat energiaselvitykset sisältäen E-luvun määrityksen, tasauslaskelman ja energiatodistuksen. Laadimme energiatodistukset sekä uudisrakennuksille että olemassa oleville rakennuksille.

LK Energiaratkaisut Oy:ltä saat rakennuslupaa varten vaadittavan energiaselvityksen helposti ja nopeasti.

Tarjoamme myös energialaskennan lisäpalvelut, joiden avulla voit varmistaa rakennushankkeesi tavoitteiden toteutumisen käyttömukavuuden ja energiataloudellisuuden osalta. Lue lisää palvelustamme arkkitehdeille tai rakentajille.

Meillä on energiatodistuksen laatijan ylemmän tason pätevyys, eli voimme tehdä energiatodistukset kaikentyyppisiin rakennuksiin (myös jäähdytetyt rakennukset). Käytössämme on huipputason energialaskentaohjelmisto IDA-ICE. Ohjelmistolla voidaan suorittaa tarkat tuntitason energiasimuloinnit. Tuntitason simuloinnit vaaditaan suurille ja jäähdytetyille rakennuksille. Kaiken kokoisten passiivitalojen suunnittelussa on suositeltavaa tehdä energialaskelmat tuntitason laskennalla, joka huomioi tarkasti auringon säteilyn ja massiivisten rakenteiden lämpökapasiteetin vaikutukset. Tällaisella laskennalla voidaan todentaa rakennuksen muodon ja aurinkosuojauksen vaikutus  ja näissä pienillä muutoksilla voidaan saada isoja parannuksia lopulliseen mukavuustasoon ja energiatehokkuuteen.